Nikt nie robi lepszych: Zrazy z przepisu mojej babci – pyszny smak, nie do opisania.
Kopiuj
Dobra gatunkowo wieprzowina przygotowana nawet w najprostszej formie smakuje wyśmienicie. Już nasze babcie bardzo dobrze wiedziały jak ją przyrządzić aby zrobiła niesamowite wrażenie na gościach.

Idealnie komponuje się z owocami takimi jak śliwki, brzoskwinie czy pomarańcze. Co pozwala wydobyć niezapomniany smak potrawy. Doskonałym połączeniem do tego typu dań mięsnych okażą się ziemniaki, kasza, makaron czy ryż.
Wśród wielu sposobów przygotowania wieprzowiny, ten jest wyjątkowy i niezwykle prosty. A do tego syty i po prostu pyszny. Na pewno zachwyci gości, na nie jednej uroczystości.
Przygotowane mięso umyj i osusz. Pokrój je na cienkie plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem, aby były jeszcze bardziej cienkie. Kolejno przypraw do smaku pieprzem, oraz skrop każdy kawałek sokiem z cytryny.

Tak przygotowane plastry odstaw do naczynia na trzydzieści minut. W międzyczasie pokrój ogórki na cztery części a ser na drobne kawałki. Po upływie trzydziestu minut posól mięso. Aby dobrze zawinąć zrazy, na brzegu każdego z kawałków ułóż odpowiednio ogórka i ser.

Zwiń następnie mięso i zwiąż nitką, oraz zabezpiecz końce wykałaczkami, tak aby nie wypadła ich zawartość. Na rozgrzanym oleju obsmaż z obu stron każdy zraz, tak by mięso zdążyło się przyrumienić.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.