Wyjątkowa szarlotka – Genialne ciasto, które sprawia moim bliskim prawdziwą przyjemność jedzenia. Obok niego nikt nie przejdzie obojętnie
Kopiuj

1. W wygodnej misce, utrzyj masło z cukrem.

2. Następnie, dodaj 2 jajka, sól i proszek do pieczenia. Na koniec, stopniowo dodawaj mąkę, wymieszaj zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 40 minut. Po tym czasie, wyjmij ciasto z lodówki i podziel na dwie równe części.

3. Pierwszą część ciasta rozwałkuj na posypanym mąką papierze do pieczenia.

4. Przygotuj nadzienie: Umyte i obrane jabłka, zetrzyj na tarce na tarce o grubych oczkach, dodaj wanilię i cynamon. W osobnej misce, wymieszaj twaróg ze śmietaną, cukrem i jajkiem. Teraz, uformuj z masy twarogowej małe kulki i poukładaj je na cieście w formie. W wolne miejsca, wyłóż starte jabłka.

5. Całość, posyp z wierzchu 1 łyżką skrobi lub mąki.
6. Drugą część ciasta rozwałkuj i delikatnie przykryj nadzienie serowo-jabłkowe.

7. Gotowe ciasto, ponakłuwaj na całej powierzchni wykałaczką lub drewnianym patyczkiem.

8. Całość, wysmaruj roztrzepanym jajkiem.
9. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 40 minut. Pyszne ciasto jest gotowe. Smacznego!

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.