Soczyste mięsne danie „Akordeon”. Będzie to Twoje ulubione danie.
699
Tak pyszne i pięknie wyglądające danie możesz podawać na kolacje z bliskimi lub świąteczny stół. Przygotowanie tego dania jest na prawdę banalnie proste.
Mięso powinno się długo marynować, dlatego oblicz dokładnie ile czasu potrzebujesz przed podaniem dania. Gwarantuje, że warto poczekać.
Jeśli masz ochotę upiecz mięso z pieczarkami w foli, pamiętaj jednak aby dodać pomidory , mięso będzie wtedy miękkie i soczyste. Rewelacyjny sposób na upieczenie polędwicy wieprzowej.
LISTA SKŁADNIKÓW
1 kilogram wieprzowiny
200 gram pieczarek
200 gram twardego sera
2 pomidory
Łyżka musztardy
3 ząbki czosnku
3 łyżki sosu sojowego
Łyżka soku z cytryny
2 łyżki oleju słonecznikowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. W miseczce wymieszaj musztardę, sos sojowy, sok z cytryny oraz masło.
2. W poprzeczne plastry , nie krojąc ich do końca pokrój mięso. Przygotowaną marynatą natrzyj mięso i przechowuj w lodówce przez 10 godzin.
3. Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki pomidory, pieczarki oraz ser. Równomiernie włóż do naciętego mięsa.
4. W folie owiń mięso, następnie piecz przez 50 minut w 200 stopniach.
Podawaj z dowolnymi dodatkami np. ryżem, ziemniakami lub cukinią. Zachwycaj za każdym razem swoich gości i dziel się tym przepisem.