Sernik z owocami bez pieczenia – Pięknie wygląda i smakuje wyjątkowo. Obok niego nikt nie przejdzie obojętnie
Kopiuj

1. Zacznij od przygotowania nadzienia owocowego: Gotuj owoce w wodzie przez 10 minut z cukrem pudrem, a następnie dodaj namoczoną wcześniej w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
2. W tym czasie zrób ciasto: Roztopione wcześniej masło, wymieszaj z mielonymi herbatnikami i mlekiem. Ugnieć ją rękami w formie wysmarowanej masłem o średnicy 26 cm. Wstaw do lodówki do stężenia.
3. Teraz czas na krem: Słodką śmietankę, ubij na sztywno z fixem. Następnie, dodaj serek mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy. Na koniec, dodaj namoczoną wcześniej i rozpuszczoną w wodzie żelatynę – nie przerywaj ubijania.

4. Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i wyłóż na nim równomiernie warstwę kremu. Na wierzchu, delikatnie ułóż schłodzone nadzienie owocowe i wstaw do lodówki na 6-8 godzin. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.