Rolada z szynką i warzywami – Wyjątkowa przekąska, obok której nikt nie przejdzie obojętnie. Znika ze stołu błyskawicznie
857
Smakuje wyśmienicie i wygląda pięknie, dlatego zawsze gości na moim świątecznym i uroczystym stole. Genialne połączenie smaków sprawia, że nie można jej się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
szynka – 200 g
serek kanapkowy – 200 g
marynowane pieczarki – 100 g
majonez – 100 g
czerwona słodka papryka – 1 sztuka
czosnek – 3 ząbki
żelatyna – 15 g
pietruszka – 10 g
sól – 5 g
czarny pieprz – 3 g
PRZYGOTOWANIE:
1. Na blacie roboczym, rozłóż folię spożywczą.
2. Następnie, poukładaj na niej plastry szynki w taki sposób, aby nachodziły na siebie.
3. W miseczce, wymieszaj serek śmietankowy z majonezem.
4. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, marynowane pieczarki i posiekane zioła. Dobrze wymieszaj.
5. Na koniec, dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę – zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj dokładnie.
6. Tak przygotowane nadzienie, rozłóż równomiernie na szynce i ciasno zawiń w rulon.
7. Wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Gotowe!
Przed podaniem, podziel roladę na porcje i wołaj bliskich do stołu. Smacznego!