Rolada francuska – Delikatne ciasto, kryjące w sobie połączenie smaków o których dotąd nie miałaś nawet pojęcia

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i serwować swoim bliskim moje nowinki kulinarne.
Rolada francuska, świetnie nadaje się zarówno jako lekka przekąska między posiłkami, jak i na ciepłą kolację dla całej rodziny. Wyjątkowe połączenie smaków, ziół i ciasto francuskie w jednym, nie pozostawią wobec siebie obojętnych nawet najbardziej wybrednych domowników. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 250 g ciasta francuskiego
  • 100 g sosu pomidorowego
  • 100 g żółtego sera
  • 50 g pikantnego salami
  • 50 g salami
  • 50 g szynki
  • 3 g oregano

 

DODATKOWO:
  • 30 g sosu pomidorowego
  • 20 g parmezanu

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Ciasto francuskie, możesz bez problemu przygotować samodzielnie w domu lub kupić gotowe w sklepie. Prostokątne ciasto, wysmaruj sosem pomidorowym, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem i oregano.

2. Teraz, poukładaj na nim plasterki szynki i salami naprzemiennie. Potem, zawiń całość w ciasny rulon.

 

3. Sklej ze sobą brzegi i ułóż na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia. Wierzch, wysmaruj pozostałym sosem pomidorowym, startym na tarce o drobnych oczkach parmezanem i oregano.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 30 minut. Gotowe!

 

Roladę podawaj na gorąco, zaraz po upieczeniu, ponieważ tak smakuje najlepiej. Smacznego!

Kopiuj
error: Content is protected !!