Pyszne nadziewane paluszki z ciasta francuskiego z dodatkiem salami, szynki i sera.
642
Nie masz pomysłu na przekąskę lub kolację? Mam idealny przepis na paluszki nadziewane serem i szynką.
Jeżeli lubisz ciasto francuskie posmakuje Ci taka przekąska. Zrobisz je szybko w razie nie zapowiedzianych gości.
Potrzebne będzie:
250 gram ciasta francuskiego
100 gram żółtego sera
50 gram salami
50 gram szynki
100 gram sosu pomidorowego
50 gram pikantnego salami
3 gramy oregano
Dodatkowo:
30 gram sosu pomidorowego
20 gram parmezanu
Sposób przygotowania:
1. Możesz kupić lub samodzielnie zrobić ciasto francuskie. Gotowe ciasto pokrój w prostokąty, posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem i oregano.
2. Na przemiennie połóż salami i szynkę, jednak pamiętaj aby zacząć od salami. Całość zwiń w rulon.
3. Na blachę wyłóż papier do pieczenia, a na nim umieść gotowy rulon, , końce ciasta połącz tak aby farsz z niego nie wypadł. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym, posyp parmezanem i oregano.
4. Ciasto piecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Życzę smacznego!