Doskonały przepis. Pyszne smażone roladki pekińskie w cieście stały się hitem na mojej imprezie urodzinowej.

Ubij trzepaczką jajka w dużej misce. Dodaj do nich odrobinę soli i pieprzu czarnego i wymieszaj. Do miski z jajkami dodaj przesianą mąkę i wymieszaj na gładką masę.

Każdy liść kapusty umieszczaj po kolei w misce z ciastem i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Przystąp do przygotowania nadzienia: Drobno posiekaj szczypiorek i pomidory, zetrzyj ser na tarce, pokrój szynkę w kostkę.

Wszystkie składniki umieść w dużej misce, dodaj majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Zwijaj roladki! Nałóż niewielką ilość nadzienia na każdy usmażony liść i zwiń w rolkę.

Pekińskie roladki są gotowe! Smacznego!

Czytaj dalej

Kopiuj
error: Content is protected !!