Doskonały przepis. Pyszne smażone roladki pekińskie w cieście stały się hitem na mojej imprezie urodzinowej.
866
Ubij trzepaczką jajka w dużej misce. Dodaj do nich odrobinę soli i pieprzu czarnego i wymieszaj. Do miski z jajkami dodaj przesianą mąkę i wymieszaj na gładką masę.
Każdy liść kapusty umieszczaj po kolei w misce z ciastem i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Przystąp do przygotowania nadzienia: Drobno posiekaj szczypiorek i pomidory, zetrzyj ser na tarce, pokrój szynkę w kostkę.
Wszystkie składniki umieść w dużej misce, dodaj majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Zwijaj roladki! Nałóż niewielką ilość nadzienia na każdy usmażony liść i zwiń w rolkę.