Doskonały przepis. Pyszne smażone roladki pekińskie w cieście stały się hitem na mojej imprezie urodzinowej.
864
Roladki pekińskie to oryginalna przekąska, która zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia!
Przyciąga uwagę na spotkaniach towarzyskich i jako pierwsza znika ze stołu. Twoi znajomi i rodzina będą zachwyceni!
Przepis jest bardzo prosty i szybki, z przygotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze, a roladki będą gotowe w mniej niż 20 minut! Jest to idealne danie zarówno na co dzień, jak i na świąteczny stół – zawsze zachwyca swoim smakiem.
Roladki pekińskie
Przygotowanie jest bardzo proste – gotuj z przyjemnością!
Składniki na roladki:
1 główka kapusty pekińskiej
4-5 jajek
60 g mąki
szczypta soli i czarnego pieprzu
olej do smażenia
Składniki na nadzienie:
2 pomidory
150 g twardego sera
100 g szynki
1 łyżka majonezu
odrobina szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Kapustę pekińską umyj i oddziel od niej 9 dużych liści. Usuń twardą część każdego liścia, a następnie rozbij je tłuczkiem do mięsa – bardzo ważne jest, aby liście były miękkie i dały się formować w roladki. Postępuj tak samo z pozostałymi liśćmi.