Przepis na cienkie naleśniki z cukinią – jedz codziennie i patrz jak twoja tkanka tłuszczowa znika.

Po chwili delikatnie odwracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy go do uzyskania złotego koloru. Nie ma potrzeby używać dodatkowego oleju do smażenia, ponieważ został umieszczony w składnikach ciasta. Jeśli jednak naleśnik przywiera należy do smażenia kolejnego naleśnika wlać trochę oleju na patelnie, aby ją natłuścić.

Tak przygotowane naleśniki świetnie smakują jeszcze ze świeżym sosem czosnkowym. Chcąc go samodzielnie zrobić należy 250 ml gęstej śmietany, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz drobno posiekanym koperkiem.

Połączenie ostrzejszego sosu z delikatnością cukinii daje niepowtarzalne odczucie smakowe, które koniecznie musisz wypróbować sam.

Czytaj dalej

Kopiuj
error: Content is protected !!