Przepis na cienkie naleśniki z cukinią – jedz codziennie i patrz jak twoja tkanka tłuszczowa znika.
1 861
Cukinia to bardzo zdrowe i bogate w składniki mineralne warzywo.
Jej niedoceniane niegdyś właściwości zdrowotne stają się w obecnych czasach wyznacznikiem zrównoważonego odżywiania, gdzie warzywa odgrywają w diecie bardzo dużą rolę. Podawane w różnoraki sposób uatrakcyjniają nasze menu, budując dobre nawyki żywieniowe u dzieci.
Delikatny posmak cukinii zachęca wszystkich do rozkoszowania się i degustowania potraw z tym letnim warzywem. Naszą propozycją są tym razem naleśniki z cukinii, jako danie lekkostrawne i mało kaloryczne. Mimo, iż w składzie produktów nie ma cukru, przybierają lekko słodki smak, co czyni je daniem chętnie konsumowanym przez dzieci.
Chętnie zajadają się nimi zwłaszcza z dodatkiem miodu lub dżemu, ewentualnie jogurtu. Znikają szybko z talerza. Najlepsze są te ciepłe, dopiero co usmażone.
Do wykonania naleśników potrzebne będą następujące składniki: