Ciasto twarogowe – Genialne, przekładane ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego bez wyjątku
Kopiuj

1. Herbatniki zanurz na chwilę w 80 ml mleka. Uważaj, aby się nie rozmoczyły. Następnie, poukładaj je ciasno obok siebie w formie, wyłożonej papierem do pieczenia.
2. W wygodnej misce, rozgnieć twaróg widelcem i wymieszaj z cukrem i dokładnie utrzyj całość. W osobnej misce, ubij mikserem śmietankę z mlekiem i puddingiem.

3. Teraz, dodaj twaróg i na niskich obrotach miksera, wymieszaj składniki do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Połowę przygotowanej masy, wyłóż równomiernie na warstwie herbatników.

4. Na warstwie nadzienia, poukładaj kolejną warstwę namoczonych w mleku herbatników. Herbatniki przykryj drugą połową nadzienia i wygładź szpatułką. Ostatnią warstwą są ponownie, namoczone w mleku herbatniki.
5. Teraz przygotuj polewę: W kąpieli wodnej, rozpuść pokruszoną czekoladę gorzką i białą. Następnie, energicznie wymieszaj je trzepaczką ze śmietanką.
6. Polej ciasto przygotowaną polewą, a kiedy wystygnie – wstaw do lodówki na kilka godzin. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.