Jak myślisz co będzie z połączenie takich składników jak biszkopt czekoladowy, kokosowa budyniowa masa i polewa z mlecznej czekolady? Będzie niezwykle pysze ciasto bounty. Nie mogłam znaleźć właściwego przepisu , ale w końcu się udało. Znajdziesz właśnie tutaj ten niezwykły przepis.
Dwa niesamowite składniki jakie ciasto posiada to kokos i czekolada. Smak ma o wiele lepszy niż prawdziwy batonik. Wystarczy schodzić wieczorem ciasto, a rano cieszyć się smakiem popijając kawę. Jak uczysz robić się desery to właśnie zacznij od tego przepisu.

LISTA SKŁADNIKÓW:
BISZKOPT CZEKOLADOWY
-
¾ szklanki mąki
-
4 jajka ¾ szklanki cukru
-
2 łyżki kakao
-
Łyżeczka proszku od pieczenia
-
2 łyżki mąki ziemniaczanej
SKŁADNIKI NA MASĘ:
-
3 łyżki mleczka kokosowego
-
500 ml mleka
-
200 gram masła
-
Łyżka cukru waniliowego
-
300 gram wiórków kokosowych
-
Budyń waniliowy
-
½ szklanki cukru
DODATKOWO:
-
Czekoladowa polewa mleczna
PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku zrób biszkopt:
Na sztywno ubij jajka, powoli dodawaj cukier ,dalej miksuj do uzyskania lekkiego puchu.
Dodaj żółtka i dalej mieszaj.
Powoli wsypuj sypki składniki i za pomocą trzepaczki mieszaj.
Użyj tortownicy o średnicy 24 cm i wylej na nią przygotowane ciasto i piecze w 170 stopniach przez 18 minut.
2. Kolej na zrobienie masy:
Zagotuj mleczko kokosowe i mleko z dodatkiem cukru i masła, dodaj wiórki kokosowe i budyń. Gotuj do momentu wchłonięcia mleka przez wiórki ( 15-20 minut).
Gotową masę odstaw do ostygnięcia.
3. Pora na złożenie ciasta:
Na wystudzony biszkopt wylej masę kokosową , a na nią wlej polewę kokosową.
Najlepiej na całą noc wstaw do lodówki. Życzę smacznego!
Podziel się przepisem ze znajomymi.