Skradła serce moich gości. Przekąska z kapusty – Jest tak dobra, że każdy prosi o ten przepis.
1 147
Odkryj razem z nami przepis na kapustę w cieście. Składników jest tak niewiele, a sprawią, że Twoi goście nie odejdą od stołu.
Już nie musisz przygotowywać drogich przekąsek, którymi chcesz zaskoczyć. Aż trudno uwierzyć, że wystarczy główka kapusty.
Składniki:
3 jaja,
1 główka kapusty,
3 łyżki mąki,
4 łyżki majonezu,
sól według uznania,
ulubione przyprawy.
Przygotowanie:
Kapustę w cieście przygotujesz w kwadrans. Nastaw w dużym garnku wodę i posól. Do wrzącej wody włóż główkę kapusty, wystarczą 3 minuty. Po tym czasie wyciągnij kapustę i pozwól jej ochłonąć:).
Teraz jest chwila na przygotowanie ciasta. Majonez wymieszaj z jajkami. Następnie dodaj mąkę, sól i ulubione przyprawy. Ciasto najlepiej wymieszać mikserem. Listek kapusty pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę dokładnie maczaj w cieście i smaż na patelni, na gorącym oleju.
Tak przygotowana kapusta w cieście pięknie prezentuje się na talerzu. Przekąska oszczędzi domowy budżet, a domowników i gości wprawi w zdumienie.
Podniebienie zachwyci aromat tak chrupiącej przekąski. Już dziś wypróbuj nasz przepis i podziel się nim z przyjaciółmi.