Ciasto serowe- piecz je nawet codziennie. Wyśmienity wypiek o słonym smaku.
782
Jeśli lubisz piec , jednak nie masz na to w ogóle czasu , to skorzystaj z tego właśnie przepisu. Takie wypieki możesz podawać do herbaty jako przekąskę , każdy chętnie po nią sięgnie.
LISTA SKŁADNIKÓW:
3 Jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
3 łyżki oleju słonecznikowego
1,5 szklanki śmietany
Sól
Pół łyżeczki octu
Pól łyżeczki sody
150 gram twardego sera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Lekko ubij jajka, dodaj śmietanę, następnie wlej olej słonecznikowy i dokładnie wszystko wymieszaj.
2.Dodaj wszystkie suche składniki: sodę, sól i mąkę, a potem dolej ocet.
3. Naczynie do pieczenia posmaruj masłem , następnie wylej na nie połowę przygotowanego ciasta. Połóż na nie warstwę startego sera i pokryj drugą połową ciasta.
4. Piecz przez 50 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto jest ciepłe to najlepiej smakuje. Życzę smacznego!