Rewelacyjna roladka z kurczaka, którą uwielbiają goście. Szybko znika z talerzy.

Roladka z tego przepisuj jest wyśmienicie smaczna i rozpływa się w ustach. Zjeść ją możesz na kolację czy na obiad. Jako przekąska idealnie będzie pasowała na świąteczny stół.

 

Soczysty i delikatny smak i w bardzo szybko sposób przygotujesz roladkę.

 

LISTA SKŁADNIKÓW
  • 600 gram kurczaka
  • 2 cebule
  • 300 gram boczku
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • Łyżeczka pieprzu
  • Łyżeczka soli
  • 2 łyżki wody
  • 2 ząbki czosnku
  • Papier do pieczenia

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Cebulę obierz, następnie pokrój w pół pierścienie i podsmaż na patelni.

2. Do miseczki wlej miód, dodaj musztardę, sól i pieprz. Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wodę. Dokładnie wszystko wymieszaj.

 

3. Umieść pierś z kurczaka w woreczku i za pomocą tłuczka rozbij z obu stron. Postępuj tak samo z resztą mięsa.

4. Wyłóż na papier do pieczenia przygotowanego kurczaka tak aby jeden nachodził troszkę na drugi kawałek. Każdy kawałek mięsa posmaruj marynatą i połóż usmażoną wcześniej cebulę. Całość zwiń w roladę.

 

5. Na drugi kawałek papieru do pieczenia połóż osiem plasterków boczku ( długość boczku powinna być taka sama jak długość roladki).

6. Połóż roladę z kurczaka na jednej stornie boczku i zawijaj go drugą stroną.

 

7. Naczynie wyłóż papierem i przenieś na niego przygotowaną roladkę . Posmaruj cała roladkę pozostałą marynatą.

8. Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Piecz przez godzinę. Po upływie tego czasu możesz zajadać się pyszną roladką. Życzę smacznego!

Kopiuj
error: Content is protected !!