Rewelacyjna roladka z kurczaka, którą uwielbiają goście. Szybko znika z talerzy.
1 021
Roladka z tego przepisuj jest wyśmienicie smaczna i rozpływa się w ustach. Zjeść ją możesz na kolację czy na obiad. Jako przekąska idealnie będzie pasowała na świąteczny stół.
Soczysty i delikatny smak i w bardzo szybko sposób przygotujesz roladkę.
LISTA SKŁADNIKÓW
600 gram kurczaka
2 cebule
300 gram boczku
4 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
Łyżeczka pieprzu
Łyżeczka soli
2 łyżki wody
2 ząbki czosnku
Papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Cebulę obierz, następnie pokrój w pół pierścienie i podsmaż na patelni.
2. Do miseczki wlej miód, dodaj musztardę, sól i pieprz. Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wodę. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Umieść pierś z kurczaka w woreczku i za pomocą tłuczka rozbij z obu stron. Postępuj tak samo z resztą mięsa.
4. Wyłóż na papier do pieczenia przygotowanego kurczaka tak aby jeden nachodził troszkę na drugi kawałek. Każdy kawałek mięsa posmaruj marynatą i połóż usmażoną wcześniej cebulę. Całość zwiń w roladę.
5. Na drugi kawałek papieru do pieczenia połóż osiem plasterków boczku ( długość boczku powinna być taka sama jak długość roladki).
6. Połóż roladę z kurczaka na jednej stornie boczku i zawijaj go drugą stroną.
7. Naczynie wyłóż papierem i przenieś na niego przygotowaną roladkę . Posmaruj cała roladkę pozostałą marynatą.
8. Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Piecz przez godzinę. Po upływie tego czasu możesz zajadać się pyszną roladką. Życzę smacznego!