Domowy kurczak w galarecie – Kilka prostych i łatwo dostępnych składników sprawia, że nie można jej się oprzeć
Kopiuj
Wędliny i szynki dostępne w sklepach, nie są już takiej samej jakości jak kiedyś i niemal wszystkie smakują dokładnie tak samo. Zawierają w sobie dużo wody, konserwantów i barwników, które jak wiemy nie wpływają korzystnie na nasze zdrowie.
Domowy kurczak w galarecie według tego przepisu, przygotujesz szybko i z ogromną przyjemnością podasz swoim bliskim i rodzinie zarówno podczas uroczystości, świąt jak i zwykłego śniadania czy kolacji.
Soczysty i delikatny kurczak w takim wydaniu, nie pozostawi wobec siebie obojętnym, nawet najbardziej wybredne podniebienia. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. Filety z kurczaka oczyść, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie, pokrój je w średnią kostkę i przełóż do dużej miski.
2. Teraz, dopraw mięso solą, pieprzem, słodką mieloną papryką, dodaj posiekany czosnek, połowę posiekanej pietruszki, kopru oraz rozpuszczoną wcześniej w wodzie żelatynę. Składniki dobrze ze sobą wymieszaj.
3. Tak przygotowane mięso, przełóż do rękawa (do pieczenia) i ciasno zawiń brzegi, formując roladę. Brzegi szczelnie zabezpiecz klipsami.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 50 minut.
5. Kiedy wystygnie, włóż roladę do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.