Manna z miodem – Delikatny, lekki deser dla całej rodziny. Miłośnikom słodkości, nie przybędzie już zbędnych kilogramów
863
W domu w którym są dzieci, nie może zabraknąć słodkiego, ale zdrowego deseru każdego dnia. Mannę z miodem na patelni, przygotujesz szybko i bez dodatku cukru oraz mleka.
Gwarantuję, że lekki i zdrowy deser według tego przepisu, będzie gościł na Twoim stole bardzo często, a Twoi bliscy Ci za niego podziękują. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
jajka – 7 sztuk
kasza manna – 6 łyżek
miód – 5 łyżek
proszek do pieczenia – 10 g
olej roślinny – 3 łyżki
szczypta soli do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. W wygodnej misce roztrzep jajka, a następnie dodaj kaszę mannę, wymieszaj i odstaw na 5 minut.
2. Teraz, dodaj sól i olej. Dobrze rozgrzej patelnię z łyżką oleju.
3. Bezpośrednio przed rozpoczęciem smażenia, dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
4. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem z każdej strony przez 5 minut – na złoty kolor. Gotowe!
Przed podaniem, polej kaszkę miodem i jeśli lubisz – posyp ulubionymi owocami. Teraz możesz wołać bliskich na deser. Będą zachwyceni, smacznego!