Aromatyczna pasta z cukinii – Genialny smak, który zachwyci wszystkich bez wyjątku. Koniecznie musisz spróbować
991
Jeśli jesteś miłośnikiem zdrowej, lekkiej i smacznej diety dla całej rodziny – ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Ta genialna pasta z cukinii jest delikatna i aromatyczna. To doskonały dodatek do świeżego pieczywa zarówno na śniadanie, jak i lekką kolację. Gwarantuję, że ten smak zostanie z Tobą na dłużej. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
4 cukinie
Kwaśna śmietana
2 żółtka jajek ugotowanych na twardo
1 łyżeczka musztardy
7 ząbków czosnku
Sól
Pieprz mielony (biały i czarny)
Natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i oddziel białka od żółtek.
2. Cukinie umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Duś na patelni do miękkości, aż cała woda odparuje. (Możesz również ugotować ją w garnku z wodą).
3. Podczas duszenia, dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Dodaj również przeciśnięty przez praskę czosnek i duś do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.
4. W miseczce, rozgnieć widelcem żółtka, dodaj śmietanę, musztardę i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Połącz z wystudzoną cukinią i dobrze wymieszaj. Gotowe!
Pasta świetnie smakuje z świeżym pieczywem zarówno na śniadanie, jak i na lekką kolację. Smacznego!