Aromatyczna pasta z cukinii – Genialny smak, który zachwyci wszystkich bez wyjątku. Koniecznie musisz spróbować

Jeśli jesteś miłośnikiem zdrowej, lekkiej i smacznej diety dla całej rodziny – ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Ta genialna pasta z cukinii jest delikatna i aromatyczna. To doskonały dodatek do świeżego pieczywa zarówno na śniadanie, jak i lekką kolację. Gwarantuję, że ten smak zostanie z Tobą na dłużej. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 4 cukinie
  • Kwaśna śmietana
  • 2 żółtka jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 7 ząbków czosnku
  • Sól
  • Pieprz mielony (biały i czarny)
  • Natka pietruszki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i oddziel białka od żółtek.

 

2. Cukinie umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Duś na patelni do miękkości, aż cała woda odparuje. (Możesz również ugotować ją w garnku z wodą).

 

3. Podczas duszenia, dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Dodaj również przeciśnięty przez praskę czosnek i duś do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.

 

4. W miseczce, rozgnieć widelcem żółtka, dodaj śmietanę, musztardę i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Połącz z wystudzoną cukinią i dobrze wymieszaj. Gotowe!

 

Pasta świetnie smakuje z świeżym pieczywem zarówno na śniadanie, jak i na lekką kolację. Smacznego!

Kopiuj
error: Content is protected !!