Rolada z szynką i warzywami – Wyjątkowa przekąska, obok której nikt nie przejdzie obojętnie. Znika ze stołu błyskawicznie

Smakuje wyśmienicie i wygląda pięknie, dlatego zawsze gości na moim świątecznym i uroczystym stole. Genialne połączenie smaków sprawia, że nie można jej się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • szynka – 200 g
  • serek kanapkowy – 200 g
  • marynowane pieczarki – 100 g
  • majonez – 100 g
  • czerwona słodka papryka – 1 sztuka
  • czosnek – 3 ząbki
  • żelatyna – 15 g
  • pietruszka – 10 g
  • sól – 5 g
  • czarny pieprz – 3 g

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na blacie roboczym, rozłóż folię spożywczą.

 

2. Następnie, poukładaj na niej plastry szynki w taki sposób, aby nachodziły na siebie.

 

3. W miseczce, wymieszaj serek śmietankowy z majonezem.

 

4. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, marynowane pieczarki i posiekane zioła. Dobrze wymieszaj.

 

5. Na koniec, dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę – zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj dokładnie.

 

6. Tak przygotowane nadzienie, rozłóż równomiernie na szynce i ciasno zawiń w rulon.

 

7. Wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Gotowe!

 

Przed podaniem, podziel roladę na porcje i wołaj bliskich do stołu. Smacznego!

Kopiuj
error: Content is protected !!